Ceilono cinamonas


  • Ceilono cinamonas

Ceilono cinamonas


Ceilono cinamonas labiausiai vertinamas dėl to, kad turi mažiausiai kumarino (gamtinis toksinas). Todėl ši rūšis yra labiausiai vertinama ir naudojama ne tik maistui, bet ir sveikatai.

Viduramžiais cinamono turėjimas rodė aukštą kilmę, prabangą, išskirtinę padėtį visuomenėje. Cinamonas buvo vienas labiausiai vertinamų afrodiziakų.

Cinamono tėvynė – Ceilonas, Šri Lanka bei Pietvakarių Indija (Keralos regionas). Jo aromatas intensyvus, kaitinantis, pikantiškas, o skonis – saldus. Cinamonas naudojamas į ryžių, kitų kruopų, daržovių patiekalus, užkandžius, padažus, saldžiuosius patiekalus. Puikiai tinka paukštienos patiekalams.

Cinamoną pakepinkite aliejuje kartu su indiškais kmynais, čili ir kurkuma, pasigaminsite puikų mišinį sriubų ir troškinių aromatizavimui. Gaminkite cinamono arbatą, o kavoje cinamono lazdelė suteiks puikų skonį.

Kilmės šalis: Šri Lanka

Rašyti atsiliepimą

Pastaba: HTML nesiverčia!
    Blogas           Geras

Ceilono cinamonas

  • 23,00€

Matas: 210 g

Sudėdamosios dalys: Ceilono cinamonas