Kardamono ankštys su sėklomis



Kardamonas iš "7 Ievos namai".

Žodis „kardamonas" kilęs iš arabiškojo „šildyti" ir iš tikrųjų pasižymi šildančiomis savybėmis. Šią savybę lemia du skirtingi eterių junginiai, esantys kardamono sėkloje iškart po išoriniu sluoksniu. Tai gėlių, vaisių ir saldaus aromatų junginiai - linalolis ir acetato eteris, ir skvarbus eukalipto eteris - cineolis. Kardamono skonis aštrus ir aitrus. Kardamonas turi kalcio, fosforo, geležies, magnio ir cinko. Gamtinio cinko jame yra daugiausiai palyginus su visais kitais prieskoniais. Taip pat yra B grupės vitaminų - B1, B21, B3.

Kardamonas plačiai naudojamas saldžioje virtuvės „pusėje". Juo gardinamos saldžios košės, saldūs plovai, saldūs jogurtai, šokoladas, vaisių salotos, tortai, meduoliai, pyragaičiai, keksai, kompotai, duonos, sausainiai, arbatos, kisieliai. Indijoje ir Kinijoje jo įdeda į arbatas (garsusis indiškas „čai").

Kilmės šalis: Gvatemala.

Rašyti atsiliepimą

Pastaba: HTML nesiverčia!
    Blogas           Geras

Kardamono ankštys su sėklomis

  • 9,00€

Matas: 50 g

Sudėdamosios dalys: kardamonas